neljapäev, 7. mai 2009

Naivasha järve rahvuspark - kämpingus jalutavad jõehobud!

Naivasha järve äärde jõudsime 16.03.2009. Esimeseks külastuskohaks oli  Joy and George Adamsi majamuuseum. Majamuuseum sarnaneb vägagi suursaadiku residentsiga ja selle hoovist avaneb meeliülendav vaade kaunile Naivasha järvele. Joy ja George Adams olid Keeniale olulised kui inimesed, kes aitasid Keenia loodust ja loomi kaitsta. Sissejuhatuseks tehti tkülastajatele poole tunnine videoülevaade Joy ja George Adamsi elust ning nende tegevusest looduse kaitsmisel. Äärmiselt oluliseks osaks Joy  ja George Adamssi elust oli lõvi nimega Elsa, kelle Joy ja George lõvina käituma õpetasid ja seejärel vabadusse lasid. Lõvi Elsast on kirjutatud ka väga populaarne raamat „Vabana sündinud” ning vändatud mitmeid filme. Joy Adamsil oli väga kirev elu, oli abielus mitmete meestega, esines mitmelpool üle maailma looduse kaitsmise ja konserveerimise teemadel, samuti esitles raamatut lõvi Elsast ja teistest loomadest. Joy ja George Adams kasvatasid nimelt pärast lõvi Elsa surma ülesse veel ka kepardi ja leopardi, ka nendest on raamatud ilmunud. Joy ja George Adams leidsid oma õnnetu lõpu Keenias möödunud sajandi lõpus mõrvarite käe läbi. 

Pärast ajaloolist ülevaadet ootas meid kohvilaud koos küpsiste ja kookidega. Nauditav oli istuda kauni Naivasha järve kaldal, kohvi juua, kooki süüa ja kaasreisijatega vestelda. Lähedal asuva puu all nokitses ahv banaani süüa...

Naivasha järve ääres peatusime kaks ööd nn. kalameeste kämpingus. Huvitavaks tegi kämpingu aga see, et õhtul jalutasid kämpingus ringi mitmeid jõehobud. Kuna jõehobude kämpingus viibimine oli paari aasta eest nõudnud ka ühe külastaja elu, siis oli kämping pingestatud aiaga kaheks jaotatud. Ka elektrivooluga pingestatud aed ei  olnud aga piisavalt turvaline, sellepärast oli kämpingus eraldatud turvamehed, kes jõehobude tegemisi jälgisid. Üks jõehobu olevat mõni aeg tagasi väga ülemeelikuks muutunud, nii et turvamehed olid sunnitud ta hukkama.

17.03.2009 varahommikul suundus meie grupp Põrguväravate rahvusparki jalutuskäigule. Põrguväravate rahvuspark oli tuntud oma kuumaveeallikate ja võimsate vaadete poolest. Ka filmid „Tomb Rider” ja „Out of Africa” olid osaliselt Põrguväravate rahvuspargis filmitud. Mina Põrguväravate rahvusparki külastama ei läinud ja suundusin hoopis Kraatori järve äärde jalgsi safarile. Jalutuskäigul kohtusime sebrade, kaelkirjakute, impalade, jõehobude ja flamingodega. Külastasime ka järve ääres asuvat lodget, mis just väga ülerahvastatud ei tundunud. Huvitav oli koos hoopis teiste inimestega ringi rännata ja hiljem ühiselt lõunat süüa. Pärastlõuna veetsime kalameeste kämpingus.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar