teisipäev, 13. jaanuar 2009

Esmatutvus Kairoga tehtud - reisigrupp tore!

Kuupäev: 05.01.2009
Koht:  Egiptus, Kairo
Termomeeter näitab: 20*C

Kella 10 ajal koguneski Indiana hotelli vahva reisigrupp. Grupp koosneb erinevas vanuses meestest ja naistest, kes Egiptusesse kogunenud Austraaliast, Suurbritanniast, Kanadast ja USA-st.  Esmaseks teemaks oli Sudaani viisa. Kiirelt kiirelt tuli täita dokumendid Sudaani viisa saamisks. Esialgu tuli Sudaani viisa eest tasuda 135 USD-d, aga juba on teada, et tasuda tuleb veel 235 USD-d. Sudaani viisa saab olema kõige kallim kõigist viisadest, mis  reisil hankida tuleb. Kui rahalised aspketid klaaritud, passid ja fotod Sudaani viisa jaoks üle antud, reisikindlustused kontrollitud, asusime kolme taksoga teele Kanada hostelisse, milles esimesed kolm ööd veedame. Kanada hostel Kairos asub väga heas asukohas - praktiliselt Egiptuse muuseumi kõrval. See aga täjhendas, et pärast hostelisse saabumist ja väikest kehakinnitust kohalikus kiirtoidu restoranis ootas meid juba egiptlannast giid, kellega me Egiptuse muuseumit uudistama läksime. Egiptuse muuseum on tõeline Egiptuse  pärl. See sisaldab endas tuhandete aastate vanuseid vidinaid püramiididest ning teistest hauakambritest üle maa. Muumiate vaatamiseks pidi eraldi pileti lunastama (100 Egiptuse naela), aga ka see oli oma hinda väärt. Kogu muuseum oli väga tasemel, aga muumiad olid veel eriti vaatamisväärsed. Pildistada muuseumis kahjuks ei lubatud.

Pärast muuseumi külastamist läksime kogu grupiga ühisele õhtusöögile. Nagu juba kirjutasin, koosnes grupp  11 inimesest, kes palju reisinud ja palju näinud. Osa grupist oli reisi alustanud Senegalist ja rännanud juba läbi kogu Lääne- ja Kesk-Aafrika. Osa grupist aga liitus Kairos, nagu minagi. Osa grupi liikmetest lendab koju tagasi Adis Ababast Etioopias, osa Nairobis Keenias, aga osa teiste seas ka mina lähevad Kaplinna Lõuna Aafrika Vabariigis. Esimene päev ja õhtu grupi seltsis oli omamoodi huvitav, sest kõik soovisid peamiselt endast ja oma tegemistest rääkida, mitte teisi kuulata, aga see kõik muutub, võib täiesti kindel olla. Mõned grupi liikmed olid palju just sarnasel viisil reisinud ehk siis Dragomani militaarbuissiga, mõned olid ka koos reisinud – seega oli palju lugusid kuulata ja jutustada. Kindlasti tuleb neid aga veel ja veel ja veel...

Õhtusöök kulges edukalt ja pärast õhtusööki läks osa seltskonnast teed ja vesipiipu nautima. Kauaks me siiski ei jäänud, sest  järgmisel päeval pidi äratus olema kell 7 ja kell 8 juba püramiide külastama.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar