kolmapäev, 14. jaanuar 2009

Dakhla oaas ja beduiinide kämping

Kuupäev: 10.01.2009
Koht:  Egiptus, Dakhla oaas
Termomeeter näitab päeval: 24*C
Termomeeter näitab öösel: 7*C

Kui valgest kõrbest Dakhla oaasi liikuma hakkasime selgus, et nii kegelt me kõrbest välja siiski ei saa. Tuli leida tee, mida mööda kaunitest valgetest rähnudest mööda pääseda. Tee leidmise käigus kaevasime korduvalt autot kõrbeliivast välja, aga pärast pikki otsinguid ja jalgsi toimunud rajaleidmisretke õnnestus väljapääs siiski leida. Teekond osutus jällegi üpriski pikaks, vahepeatuse tegime ühes oaasis, et oma toiduvarusid täiendada.

Dakhla oaasi jõudsime pärast päikeseloojangut. Kui algselt oli plaanitud kaamelimatk ööbimisega kõrbes beduiinide laagris, siis selle jätsime ära. Kuna paljud reisikaaslased soovisid aga kaamelitega ikkagi ringi reisida, siis järgmisel hommikul avanes selleks neile võimalus. Ise ma kaameliretkele ei kippunud, sest tegu oli vaid pooleteistunnise ringreisiga, olin sarnaselt kaameliga sõitnud juba nii Egiptuses kui ka Marokos. Need reisilised kes aga läksid olid rahul.

Beduiinide kämping oli vahva roosa kujundusega. Oma kasutada saime kämpingu restorani köögi. Samuti ünnestus beduiinidelt linnast kohalikku õlut organiseerida, nii et reisiseltskonnal oli tõeliselt hea meel J

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar