kolmapäev, 7. jaanuar 2009

Sukeldumine koobastes on justkui kaaluta olekus kosmoses tiirlemine

Kuupäev: 04.01.2009
Koht:  Egiptus, Dahab
Termomeeter näitab: 23 *C
Vee temperatuur 22*C

Veealune maailm on põnev! Seda eriti juhhul, kui oled liitunud väikse grupi sukeldujatega, et Dahabi veealuseid koopaid avastama minna. Kuna olin nüüd täieõiguslik sobiva sukeldumislitsentsi omanik, siis ei jätnud juhust kasutamata, et esimesel võimalusel sukelduma minna. Sukeldumisviisi kutsuti nimega Fun Dive ja see viis esmalt Dahabi veealustesse koobastesse. Tegemist on sisuliselt veealuste kõrgendike, orgude ja koirallimägedega. Põhi pidavat asuma 85 meetrit allpool, aga minu sukeldumise oskustele vastavalt võisin sukelduda vaid 18 meetri sügavusele. Kuna koopad tundusid huvitavad ja enamus grupist võis sukelduda ka kuni 30 meetri sügavusele, siis märkasin alles 24 meetri sügavusel teistega koos sukeldudes, et olin läinud liiga sügavale. Enesetunne oli aga hea, mingeid probleeme ei olnud ja seega tõusin oma limiitidesse tagasi. Pärast sukeldumist instruktor küll imestas, et kuidas ma küll nii sügavale läksin, aga kuna kõik oli suurpärane,  siis sellest vaid õppetund, et vees olles enda arvates horisontaalsselt liikudes võib reaalselt tähendada ka mõningast vertikaalset liikumist, ehk siis sukeldumisarvutil tuleb vahelduvalt ikka pilk peale heita.

Mis puudutab aga koobastes sukeldumist, siis see oli kui kosmoses viibine. Justkui  hõljuksid mägede ja orgude kohal, sisse- ja väljahingamisega reguleerid oma kõrgust justkui allveelaev.  Vaaated ümberringi põnevad – palju palju kalu ja teisi mereelukaid.

Teise Fun Dive tegime pärastlõunal Dahabi tuletorni lähedal. Tegemist on populaarse sukeldumiskohaga, kus suur koralliriif. Sukeldumine kulges edukalt, mingeid probleeme ega üleastumisi ei olnud. Korallriifi lähedal oli jällegi mitmeid kalu ja mereelukaid, meeldejäävamaks ilmselt üks eriti suur mereelukas, kes koralliriifi seest nina välja pistis ja sukeldujaid uudistas. Vahva oli seegi sukeldumine, ehki koopad oma suuruse ja veehulgaga jätsid veelgi suursugusema mulje.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar